vrijdag 20 juni 2014

Rode bessentaart

Nu er weer overvloed in de tuin is, is het tijd wat recepten te proberen en de lekkere te bewaren op de blog. Van de week deze taart gebakken.

Ingredienten
200 g bloem
1 tl bakpoeder
125 g boter (kamertemperatuur)
100 g rietsuiker
2 eierdooiers

rode bessenvulling
2 eiwitten
100 g rietsuiker
2 tl maizena
250 g rode bessen

Maak eerst de bodem.
Meng in een kom bloem, bakpoeder, boter, suiker en eierdooiers tot een deeg vormt.
Laat het deeg 30 min op een koele plaats rusten.
Verwarm de oven voor op 175C. 
Rol het deeg uit en leg het in een springvorm. Vorm een lage opstaande rand.
Bak de bodem in 25 minuten goudgeel.

Voor de vulling:
Klop de eiwitten stijf. Voeg de geleidelijk de suiker en de maizena toe. Klop het daarna 5 minuten.
Voeg de rode bessen toe en spatel ze door het opgeklopte eiwit.
Schep de vulling op de bodem.
Bak de taart 10 minuten totdat de bovenlaag licht gebruind is.


rode bessentaart
Mjammie


Bron:allrecipes

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit mytaste.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.

    BeantwoordenVerwijderen