donderdag 23 juli 2015

Tomatenbrood

Wat doe je met tomaten? Tomatensoep? Dat is leuk voor grote tomaten waar het ontvellen minder werk voor is. Wij hebben nu vooral veel cherrytomaten.
Daarom dit keer tomatenbrood, de tomaten hoeven alleen maar gehalveerd te worden.

Ingrediënten:
400 g bloem
7 g gist
300 ml water
10 g zout
1 el olijfolie
300 g tomaten (cherry)
olijven
Provençaalse kruiden

Maak van het bloem, gist, water, zout en olijfolie een deeg. Laat het deeg 1 tot 1,5  rusten bij kamertemperatuur tot het voldoende gerezen is (verdubbeling).
Verdeel het deeg over een bakplaat van ongeveer 30 bij 40 cm.
Snij de tomaten doormidden en de olijven in plakjes. Duw de tomaten en de olijven in het deeg.
Laat het deeg opnieuw rijzen (minimaal een half uur).
Warm de oven voor op 200 graden celcius.
Bak het brood 20 minuten. Strijk olijfolie op het brood. Bak het brood nog 5 minuten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten